Rīgas dome pirms nākamgada pašvaldību vēlēšanām lūkojas pēc jaunas publicitātes. Jau tuvāko dienu laikā, Jaunā viļņa diskotēkas laikā tiks slēgta visu veidu satiksme, lai sarīkotu Ušakova kausa izcīņu vanšu kāpšanā tiltā, ko Saskaņas centrs joprojām godina par Vosa ģitāru.

Nākotnes plāni Rīgas domei ir lieli – Eiropas čempionāts vanšu kāpšanā. Savus pirmos soļus Rīgas dome jau spērusi – pielikusi sargu pie vantīm, kurš ieraudzījis kārtējo vanšu kāpēju, uzreiz zvana Pirmajam Baltijas kanālam, TV5, laikrakstam Čas un Telegraf, lai šo masu mēdiju operatori un fotogrāfi pirmie paspētu nofotografēt jauno vanšu kāpēju. Tiklīdz Rīgas dome šādu sargu – zvanītāju uz tilta nostādījusi, tā kāpēji cits aiz cita vantīs sākuši kāpt.

Tagad Rīgas dome izstrādājusi jaunus noteikumus. Vantīs varēs kāpt tikai sertificēts kāpējs. Lai kāptu Vanšu tilta margās, treniņa nolūkā (maksas pakalpojums) piecdesmit reižu jāuzkāpj Dienvidu tilta margās. Un vispār – lai Dienvidu tiltu pabeigtu arī Pārdaugavas virzienā, tas jānosauc par Saskaņas tiltu.

Bet Vanšu tilta sargs turpmāk pārbaudīs ne tikai sertifikātu par apmācību kāpšanā Dienvidu tiltā, bet arī psihiatra izsniegtu izziņu. Bez psihiatra izziņas par reālu problēmu Vanšu tilta kāpšanā neviens netiks pielaists. Bet lai iegūtu reālu problēmu, turpmākam pusgadam pretdepresijas medikamentus Veselības ministrija vairs neapmaksās.

Lai labāk sagatavotos Eiropas čempionātam čempionātam vanšu kāpšanā, Rīgas dome nolēmusi novilkt trosi ar slidierīci, pa kuru kāpējs var nolaisties tieši Nila smilšu kalnā Ķīpsalā.

Kāpēc rīkot tikai Eiropas čempionātu trosu kāpšanā nevis uzreiz pasaules čempionātu – Jūs jautāsiet? Gluži vienkārši – Ušakovam draudzīgā Krievija uzbūvējusi lielāko vanšu tiltu pasaulē – pāri līcim Vladivastokā. un tur kaimiņvalstij ir neizmērojamas treniņnometnes iespējas.

(24.07.12.)